Cu ocazia „Micii Uniri” de la 24 ianuarie 1859, pe 23 ianuarie 2021 a avut loc cea de-a doua ediție a atelierului online de folclor, organizat prin acordul de colaborare dintre Consiliul Internațional al Organizatorilor de Festivaluri Folclorice și de Artă Populară – CIOFF® România și Institutul Limbii Române.

În vremuri de pandemie, “cei cu inima română” au găsit calea să învârtă „Hora frăției”! Ne-am conectat, cu mic, cu mare, pe Zoom și pe Facebook live și am dansat împreună. Astfel, am făcut niște pași de dans românești, dar internaționali în același timp, între România-Spania-Italia, “uniți în diversitate”!

Copiii și nu numai ei au îmbrăcat straie de sărbătoare, care mai de care mai frumoase, reprezentând diferite zone ale României și s-au lăsat conduși de muzica orchestrei.

Cei peste 250 de participanți la evenimentul “Dansuri Românești Online – Ediția a doua”, au dansat “Hora Unirii” și nu numai, în direct cu Ansamblul Mărginimea de la Sibiu, sub coordonarea prof. coregraf Vasile Stoia.

Elevii participanți au fost coordonați de profesoare LCCR din diaspora, profesoare din țară, învățătoare, părinți, educatoare, coordonatoare și alte colege și colegi, au fost alături de noi din:

– România: Timișoara, București, Sibiu, Brașov – Hoghiz, Bacău – Livezi, grupul de mici dansatori de la RD Art Academy Bacău

– Spania: Madrid, Coslada, Castilla La Mancha, Alcazar de San Juan, Catalunya, Lleida, Aragon, Castellon, Zaragoza, Benidorm, La Rioja, Logroño, Pradejon, Insulele Canare

– Italia: Sicilia

Evenimentul online Dansuri Românești Online, dedicat Unirii Principatelor de la 1859, a fost organizat de CIOFF® România prin prof. Vasile Stoia & Ansamblul Mărginimea și Institutul Limbii Române prin prof. Cecilia Stan-Tomescu (Gran Canaria), cu sprijinul Asociației Românilor din Insulele Canare – RUMACAN și Consulatului Onorific al României în Insulele Canare.

Cecilia Stan Tomescu

Prof. LCCR, Insulele Canare, Spania

Pin It on Pinterest

Share This