Misiune și valori

Obiectivele proiectului de „Limbă, cultură și civilizație românească” privind predarea în unități de învățământ din Europa  sunt: promovarea limbii, culturii și civilizației românești și valorificarea identității culturale românești, facilitarea reintegrării elevilor în sistemul de învățământ românesc, în cazul revenirii în țară sau facilitarea integrării în țara de adopție.

De ce să învățăm limba română?

De ce să cunoaștem cultura românească?

  • Invățarea limbii române presupune o înțelegere mai profundă a vieții și istoriei locurilor de unde se trag bunicii și părinții noștri.
  • Limba română este limba lui Eminescu, Enescu sau Brâncuși. Citind, ascultând și analizând operele acestora în original, putem înțelege savoarea și profunzimea înțelesurilor spiritului românesc.
  • Tinerii care au studiat în străinătate, cetațeni ai statului român, beneficiază de locuri speciale pentru studii universitare sau doctorale în România.
  • A călători în vacanțe la bunici, a vizita locuri frumoase ale României sau Moldovei, devin experiențe dorite și intense.
  • Limba română este o limbă vie, cu o personalitate puternică, o limbă care şi-a păstrat caracterul profund latin. A înțelege și vorbi graiul bunicilor, al părinților, înseamnă a te întoarce Acasă cu dragoste si respect pentru rădăcini, pentru identitate.

14 ANI DE EXPERIENȚĂ

Sprijinul permanent din partea Institutului Limbii Romane, competențele și munca susținută a profesorilor, au facut ca proiectul LCCR sa crească de la an la an, devenind unul respectat și apreciat.

OBIECTIVELE LCCR

Punem la dispoziție o ofertă educativă atractivă pentru creșterea competențelor lingvistice și interculturale ale copiilor de origine româna din diaspora, dar și a celor de alte naționalități.

SUSȚINERE INSTITUȚIONALĂ

Implementarea și organizarea proiectului LCCR sunt dezvoltate de Institutul Limbii Române (ILR) în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. 

Pin It on Pinterest

Share This